29 maj 2009

Bädda in Teacher on Demand

Om du inte redan visste det så är Teacher on Demand en toppentjänst. Filmer av lärare, för lärare. Jag har skrivit om dem förut och nyttjar med glädje deras tjänster. Har mitt dåliga samvete till trots inte bidragit själv ännu, men det kanske kommer...

Här är en film om Archimedes princip av Robert Eriksson på Rinmangymnsiet i Eskilstuna, ett av många goda exempel från Teacher on Demand.Ville med detta inlägg bara sprida att filmerna kan bäddas in, vilket jag kommer att nyttja i vår skolportal och i klassbloggen t.ex. Toppen att kunna ta del av kvalitativt material om det man arbetar med från vilken dator som helst och hur många gånger man vill.

Det är så här vi lärare måste börja jobba för att hinna med allt vi ska göra och samtidigt kunna bedriva en kvalitativ verksamhet; i nätverk som generöst vågar ge och ta emot material. Arbetslagen behöver inte nödvändigtvis befinna sig på samma skola, eller hur?

Snart kanske det äntligen blir verklighet att lärare slutar uppfinna hjulet inför varje nytt arbetsområde...fast det är ju väldigt mycket upp till lärarna själva också. Den gamla traditionen om att "själv är bäste dräng" är svår att bryta. Lärare har av någon anledning ofta svårt att tro att det de gör är bra, på samma sätt som skolledare också har svårt för att synas (som IT-mamman skriver). Det är synd och det bromsar utvecklingen. Undrar verkligen varför det är så.

Vet du?

Inga kommentarer: