10 sep. 2010

"Hej Bloggen, det var länge sedan!"

Jag har haft lite dåligt samvete för att bloggen inte uppdaterats på hela sommaren, å andra sidan ser jag att jag inte är ensam. Många bloggar verkar föra en tynande tillvaro. "Senast uppdaterad för 2 månader sedan" är en vanlig syn. Håller bloggandet på att avta till förmån för snabbare medier?
 
Bloggare postar sina inlägg på Facebook och Twitter för att folk ska hitta dem, men även Twittrandet verkar avta. Använder folk RSS/Google Reader längre??? En högst ovetenskaplig spaning: Facebook vinner marknadsandelar även här. I och med att så många nu är anslutna är detta det självklara vägvalet. Där är folket, där visar jag mig. På Facebook kan man vara både professionellt och privat, och dela på de två rollerna i och med att man (i stort sett) kan styra vem som ser vad ända ner till individnivå. Lika delar marknadsföring och struntprat. Allt fungerar här. Om du som lärare vill använda Facebook för tips och idér, "gilla" t.ex. Skolväskan och Länkskafferiet så får du deras inlägg. En mycket bra början. Här finns också möjligheter att diskutera med andra likasinnade. Hade mail uppfunnits idag hade det inte sett ut som Google Wave (RIP), som Google menade, det hade sett ut som Facebook. Alla kontakter på ett ställe, alla möjligheter att interagera.

Blogga då, behövs det längre? Orkar folk läsa? Jag ger mig inte så lätt. Jag gillar att lägga ut texten och behöver mycket plats för mina tankar ibland. Om ingen läser så skriver jag för mig själv. Jag har lärt mig massor...av det jag inte visste att jag redan visste...genom att skriva om det. Det reder ut och utvecklar tankarna. Då behövs bloggen som ett komplement till snabbare kanaler.

Så, på återhörande!

2 kommentarer:

Anders Erenius sa...

Välkommen tillbaka! Du har nog rätt i att snabbare medier har tagit mer tid men precis som du så känner jag att bloggen i mångt och mycket är en källa till reflektion. Så keep on blogging!

Sandra Wissting sa...

Tack Anders! Det kommer nog att dyka upp ett och annat här under hösten. I can feel it coming... :)