27 jan. 2012

Höjdpunkten under BETT: Besöket på Bowes Primary school

Höjdpunkten under BETT-dagarna i London var utan tvekan besöket på Bowes Primary School i Enfield, norr om centrala London.


Visa större karta

Jag har varit på massor av skolbesök i Sverige och i andra länder, det här var det bästa hittills. Det vi möttes av var en klassisk skolbyggnad i sten av typiskt brittiskt snitt. Invändigt var det fräscht och snyggt med fina bilder från verksamheten på väggarna. Det syntes att det här är en skola som tar sitt uppdrag på allvar. Klassrummen var ombonade och mysiga med tydliga, inspirerande mål och elevalster på väggarna. Allt hade anknytning till de man arbetade med för tillfället.

Vi var där med fokus på hur de hade integrerat tekniken i undervisningen och blev imponerade av det vi såg. Aldrig har jag sett så många, så små, så inspirerade barn ta sig an sitt skolarbete med sådan lust. De gillade verkligen det de gjorde. En sann fröjd att se.

Satte ihop en film av det jag fotade och filmade under dagen. Låna gärna filmen om du vill. Skolan har sagt ja till publicering och spridning.

 
Tack till ATEA som ordnade med besöket!

Inga kommentarer: