28 sep. 2008

California dreamin'

I en perfekt värld har alla tillgång till det de behöver för maximal utveckling. Vi lever inte i en perfekt värld. Vissa har visst lite mera än andra. Kul för dem. 

“Ja ä int’ bitter”. Tony Rickardsson, legendarisk speedwayförare. 

Tog den här bilden (och den länkade) i en datasal i San Diego, Kalifornien. Var där i oktober för att studera ett energiprojekt (PEAK) men såg en del annat också, som detta t.ex. I salen fanns ca 35 mac:ar, löjligt intresserade elever(!), duk, högtalarsystem och mikrofon till läraren som styrde allt bakom eleverna och såg därmed vad alla arbetade med på sina skärmar. Med en enkel men smart programvara kunde han med en knapptryckning släcka allas skärm tillfälligt, eller enskilda elevers, om han behövde säga något. Inget tjat om “tyst i klassen” där inte.

Varje lärares dröm borde vara att ha tillgång till alla tillgängliga resurser och förutsättningar för att bedriva den mest effektiva och stimulerande undervisning man kan prestera.

Självklart handlar inte skolan om prylar, men siktar man mot stjärnorna har man i allafall chansen att landa i grantopparna.

Inga kommentarer: