Ju mera jag använder det, desto mera blir jag övertygad om att fortsätta. Världen i din hand! Sitt på ett moln och titta ner på dig dig själv! Var Gud för en stund!
Stirra rakt ut i tomheten från toppen på Kilimanjaro eller detaljstudera kaffekopparna i Hyde Park. Du kan göra i stort sett allt med det här programmet och att undanhålla eleverna upplevelsen är synd, tangerar nästan tjänstefel. Dessutom är det gratis. Allt du behöver är en projektor och lite övning själv innan.
Inget annat program jag stött på erbjuder detta. Inget annat program ger samma känsla av att vara på plats. Aldrig mera:
“-Ser ni som sitter längst bak? Här ligger Kalifornien och den här pricken här är San Fransisco. Här någonstans ligger Golden gate-bron. Ser ni? Jaså, ni ser inte ens Kalifornien…?”
Istället kan vi nu zooma i den takt vi vill. Världsdel (med landgränser om du vill) - land - delstat/provins - stad - byggnad…och sedan vrida och vända på byggnaden, mäta den och jämföra med andra. Bara för att nämna något. Dessa överlägsna funktioner till en betydligt lägre kostnad än takhängda kartor. Inget ont om dem, de har fyllt sin funktion genom åren, men de har nu fått konkurrens.
Du kan (förutom att kolla in ditt eget hus som jag förmodar att du redan gjort) göra rundturer, lägga på historiska kartor och därigenom jämföra platser genom åren, flyga in i foton som andra användare lagt upp, titta på jorden om natten, studera klimatförändringarnas effekter, få vägbeskrivningar och “skjuts” dit du vill, studera rymden, läsa om objekten på National Geografic eller Wikipedia, växla över till Google Maps m.m. Bara din fantasi sätter gränser.
Nedladdningssida Google Earth. Studera Johan Lindwerts PIM3-film med utmärkta instruktioner och du är snart igång.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar