17 feb. 2009

Bridget Plains wiki om Namibia

Nu är jag visst inte den enda i klanen Wissting som gillar wikis längre. Tipsade lillasyster Hedda om ett roligare och snyggare sätt att redovisa sitt skolarbete på - och hon nappade.

Uppgiften var att skriva ett resereportage från ett givet land, hon fick Namibia. Skribenten fick man skapa själv, men landet skulle beskrivas ur ett antal olika aspekter. Resultatet blev en wiki skapad av Bridget Plain, en pensionerad lärare med två barn och en hund som heter Roger. Wikin skapade Bridget för att nära och kära skulle kunna ta del av hennes upplevelser i ett land långt borta och för att skapa förståelse för människor i "en annan värld".

Vad lär vi oss då av detta? Jo, att vi ska visa eleverna andra sätt att redovisa sina arbeten än de klassiska. Varför inte maila in en länk till läraren istället för att visa upp ett häfte som ser likadant ut som de 300 häften läraren bedömt innan? Tänk om, tänk nytt, men behåll det som var bra innan. Det blir roligare och bättre resultat för både våra elever och för oss som ska bedöma dem.

Hon bjuder gärna på en titt. Välkommen att läsa om Bridget Plains resebeättelser (alias Hedvig Wissting, 14 år).

Omdömet blev MVG. Heja Hedda! =) Återväxten är säkrad. Puuuhh.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset förresten, om jag inte har sagt det. Petra verkade tycka att det var kul :)

Sandra Wissting sa...

Det sa du. Är tokimponerad av dina fotokonster förresten. Sa jag det? =)

Anonym sa...

Efter SÅ många år i skolans värld är det kul att se en utveckling även där. Det har gått tämligen långsamt på många håll!
Jag är "tokimponerad" av er båda två!