24 feb. 2012

Jag byter jobb!

Ja, så är det. Ganska snart dessutom. Efter 10 år i Nacka kommuns tjänst är det nu dags att gå vidare.

Den 19 mars börjar jag som affärsutvecklare på Atea. Titeln är ännu preliminär, men jag kommer att arbeta med skolfrågor och i det ha mycket kontakt med skolor och kommuner inom 1:1 och den digitala uppgraderingen av skolan. Grovt förenklat kommer jag att vara den pedagogiska länken mellan Atea och kunderna och arbeta med strategiska frågor som gäller skola och IT. Tjänsten är helt ny och det känns väldigt inspirerande och kul att få vara med och utforma innehåll och upplägg.

Det händer väldigt mycket på den här fronten just nu som du säkert vet. Även om man inte är i branschen själv, så har man det senaste året kunna ta del av skoldebatten genom tidningar och TV. Det är en debatt som ofta är  hätsk och snedvriden, men jag ser det som positivt att det faktiskt debatteras. Skolan måste bli mera digital (läs: öppen mot omvärlden) för att kunna möta framtiden med de krav och behov som finns där. Vi har en svensk skola som i väldigt många fall är suverän, men det lyfts inte fram i media. Jag (och många med mig) har ägnat mycket tid och kraft åt att visa det som är bra och utvecklande i skolan, samt att förbättra det som kan och bör förbättras. Debatten måste vända. Vad kan vi vinna på att bara visa upp dåliga exempel? All utveckling drivs av visioner och goda ideal och förebilder.

Jag lämnar alla mina uppdrag i Nacka kommun, samt uppdraget som konsult för TÄNK OM. Jag tar med mig många års erfarenhet av 1:1 till Atea. Dels som lärare i egen klass, men också som skolutvecklare med ett kommunalt perspektiv och TÄNK OM-konsult och föreläsare med ett nationellt perspektiv på 1:1 och skolans roll i sam- och framtiden.
Jag har under många år haft det roligaste jobb jag kunnat tänka mig, men man kommer ibland till lägen då man måste gå vidare. Det var dags att gå vidare nu och jag är väldigt glad att ha fått den här chansen.

Den här bloggen kommer högst troligt att läggas på is inom kort, men jag finns på Twitter och Facebook.
På återhörande, men under annan flagg,

Sandra

3 kommentarer:

Helena Kvarnsell sa...

tack för dessa år Sandra! vi ses! :-)

Anna sa...

Lycka till! Det kommer nog bli jättespännande!

Anna sa...

Lycka till! Det kommer nog bli jättespännande!