23 apr. 2009

Sickla kunskapsgalleria

Här klipps inga band, utan alla hyresgästerna i M7 knyter band istället. En fin symbolik.

Var idag på invigningen av Sickla kunskapsgalleria, en fantastisk mix av handel, utbildning och kultur. Läget är perfekt; Sickla är ett expansivt område mindre än 10 bilburna minuter från Stockholm. Näringsliv och indistrihistoria går här hand i hand, som gjort för ett kreativt campus att blomma på. Läs mera om visionen bakom kunskapsgallerian här.

I huset M7 huserar nu bl.a. YBC, som får mig att vilja gå gymnasiet igen. (Vilket är ett galet bra betyg med tanke på hur jobbigt det är att vara gymnasiestudent...). Här finns även Cirkus Le Fou , Rytmus och Vittra m.fl. Näringslivet är representerat bl.a. av Atlas Copco.

I alla fall. Invigningen var maffig. Annica Dopping höll i trådarna och ett par traditionsenliga tal inledde, bl.a. av Mats Gerdau (riksdagsledamot och Nackapolitiker). Eftr det landade den goda juicen i vrångstrupen på undertecknad då Cirkus Le Fou började snurra och kasta varandra i en trapets precis ovanför mitt huvud...

I kunskapsgallerian vågar man kasta sig ut i det ännu okända medan andra tittar på...

Som jag skrivit tidigare så är jag mycket nyfiken på att se vad detta bygges, och framförallt YBCs, blotta existens kan göra för att pressa våra kommunala skolor till nytänkande.

Leve er som vågar utmana!

Leve kreativiteten!

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.