20 apr. 2010

15 minutes of fame

Förra veckan avslutades verkligen med flaggan i topp. Vår e-smartmässa renderade en del uppmärksamhet och den artikel som Lotta Holmström skrev för Lärarnas Tidning kom nästan samtidigt. I fredags låg den tryckta versionen av LT på katedrar runt om i landet. Där kunde man läsa om min klass och det skrivprojekt "Robinson: Stockholms skärgård" som jag skrivit om tidigare. Jag är omåttligt stolt över mina elever och det naturliga sätt de visar upp sitt skolarbete på.

Läs hela artikeln i Lärarnas Tidning.  Här kan du bland annat se en bild på mig när jag gör mitt bästa för att se ut som Frankensteins monster. Inte fotografens fel, jag ser ut så ibland. I filmen nedan kan man också få en närmare titt på mig i peruk. (Notera den blonda locken som trillat ut!) Jag tycker inte om att klä ut mig, så titta noga. Det kommer dröja till nästa tillfälle...Sedan kom Richard Gatarskis inlägg på www.richardgatarski.com till följd av en publististisk diskussion på twitter angående förut nämnda artikel. Det han skriver gör mig nästan generad, men väldigt stolt:"Dom lärarna har gjort, och gör, mer för att utveckla den svenska skolan än vad Utbildningsminister Jan Björklund kommer ha åstadkommit under hela sin politiska karriär. Christina Löfving, Kristina Alexanderson, Anne-Marie Körling och Sandra Wissting är gräsrötter. Dom har på kort tid gått från att haft typ noll koll på IT i skolan till att vara ledande inspiratörer för (hundra)tusentals svenska kollegor, elever, föräldrar och en hel del politiker. Dom lever som dom lär – i och med sociala medier. Jag har den senaste tiden via deras bloggar och twitterkanaler märkt att Lärarnas Tidning har ett specialnummer om sociala medier. Där flera av dom alltså intervjuas, vilket känns himmelskt".

Tack för att du anstränger dig för att visa att skolan utvecklas, Richard. Tack för att du vågar vara obekväm. Tack för att du oförtrutet tuffar landet runt för det du tror på.

Det kommer ett inlägg om e-smartmässan också inom kort. Vi ska bara få klartecken med övriga inblandade att det okej med publicering av bild och film. Så länge kan ni titta på Richards mingelfilm inifrån lokalerna:


E-smartmässa Nacka from Richard Gatarski on Vimeo.

Det kommer mera...som Arne Hegerfors sade en gång i tiden.
På återseende!

2 kommentarer:

Hampus sa...

Hallå, Hallå!
Det är jag (hampus) igen.
Tänkte faktiskt passa på att göra lite reklam för min klass hemsida http://8f3.se/ som just nu deltar i tävlingen webbstjärnan.

Har ni inte röstat får ni gärna göra det på:
http://www.webbstjarnan.se/index.php?option=com_bidrag&view=bidrag&Itemid=5&layout=element&id=1551

Hare bra,
Hampus

Sandra Wissting sa...

Hej Hampus!

Jag har tittat på sidan och ska givetvis lägga min röst på er. Håller en tumme för att ni går långt.