18 jan. 2011

"Alla tiders genier" - av geniala elever

Vi arbetar med ett område vi kallar för "Alla tiders genier" och som handlar om just det. Eleverna ska presentera en genom tiderna viktig vetenskapsman /-kvinna på följande sätt:

I en wiki i skolportalen ska de skriva en faktatext om sin tilldelade person om vilka upptäckter eller uppfinningar han/hon är berömd för, samt beskriva hur personen levde och i vilket sammanhang. En personbeskrivning med källhänvisningar, helt enkelt. Här använder vi i första hand NE Skola och Wikipedia.
Men det är inte allt...

Nu på fredag är det redovisning. Då ska grupperna presentera sin person för de andra i klassen och måttot för redovisningen är kreativitet! Dels ska det sättas upp en idolbild gjord i Glogster på klassrumsväggen. Sedan ska gruppen berätta och visa upp ett alster om den person de arbetat med.
Detta är något av allt vi har att se fram emot vid redovisningstillfället:

En Xtranormal om Anders Celcius...på engelska...i bastumiljö! De pratar ju om Celcius och temperaturskalan, så varför inte då vara i en bastu. Genialt! Xtranormal tar inte svenska, men för eleverna är det inget hinder. "- Ja men då skriver vi väl på engelska då!"

En film i Photostory om Alfred Nobel med text och tal. Riktigt sprängstoff!

En Animoto om Alfred Einstein. Hårresande bra!

Flera VoiceThreads om bl.a. Marie Curie, Galileo Galilei och Tycho Brahe. Tänk om gamle Tycho visste hur hipp han skulle bli 500 år efter sin död.

Med mera.
Dessutom ska vi prova att livesända redovisningarna för elevernas föräldrar på Bambuser.
Hoppas få elevernas tillåtelse att publicera några av deras alster här så att ni får se dem.

Skriver mera om detta när redovisningarna är genomförda. Håll en tumme för dem på fredag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi ser fram emot elevernas exempel!

/Joachim!