28 sep. 2008

IT eller UTE?


Mitt svar: Både och, såklart!   

Måste göra lite reklam för en av mina absoluta favoritsajter för NO; Ett myller av liv.  


En fantastisk kunskapsbank för studier och virtuella upplevelser av vår svenska flora och fauna. Ett myller av bilder, texter, animeringar, spel och filmer möter besökaren. Allt är logiskt presenterat i sex underkategorier, pedagogiskt presenterade med hjälp av pusselbitar. Bara det. Vilken symbol hade på ett bättre sätt förklarat sambanden mellan våra naturtyper?

Ett klick bort har man sedan allt man egentligen behöver veta om svensk natur. Artkunskap, ekologi och biologisk mångfald. Här finns t.o.m. färdiga elevuppgifter och lärarhandledningar!

Vi har 2008 tre biologivetenskaper; den gröna, den vita och den digitala. :-)Motsägelsefullt, men samtidigt helt logiskt.Vi kan läsa en text om torskbeståndet i Östersjön och sedan se en film om det vi just läst. Eller få upplevelser av en natutrtyp man annars bara är hänvisad till böcker för att studera. Svårt att gå ut och studera fjällbjörken om skolan ligger i Landskrona…

Grymt. Jag älskar det. Eleverna älskar det. Tänk om detta funnits när jag gick på mellanstadiet.

Bakom projektet ligger WWF, Uppsala universitet, Centrum för biologisk mångfald, Sveriges lantbruksuniversitet och Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik.

Hatten av för dem.

Inga kommentarer: